رفلاکس معده

رفلاکس معده ،رفلاکس معده در نوزادان،رفلاکس معده در بارداری،رفلاکس معده در کودکان،رفلاکس معده چیست،رفلاکس معده و تنگی نفس،رفلاکس معده و سرفه،رفلاکس معده در نوزادان و درمان آن،رفلاکس معده در نوزادان چگونه است،رفلاکس معده در نوزادان شیرخوار،رفلاکس معده در نوزادان یعنی چه،رفلاکس معده در نوزادان چگونه درمان میشود
رفلاکس معده ،رفلاکس معده در نوزادان ، رفلاکس معده در بارداری ، رفلاکس معده در کودکان ، رفلاکس معده چیست

رفلاکس معده چیست؟

به گزارش سایت جسارت ریفلاکس معده نام یک بیماری شایع است که میلیون‌ها نفر از بچه‌ها و آدم بزرگ‌ها در سراسر دنیا به آن دچار هستند. برای شناختن این بیماری، اجازه بده اول کمی در مورد خوردن حرف بزنیم. غذایی را که تو می‌جوی و قورت می‌دهی، از طریق مِری – که به آن لوله گوارشی گفته می‌شود- پایین رفته و به معده می‌رسد. سپس مایعات اسیدی گوارشی شروع به هضم و تجزیه غذاها می‌کنند.یک نوع ماهیچه خاص به نام اسفنکتر به مِری و معده وصل است. اسفنکتر مثل یک دروازه عمل می‌کند که برای ورود غذا به سمت معده باز شده و سپس دوباره بسته می‌شود. باز و بسته شدن این دروازه باعث می‌شود که غذا و اسید معده به سمت مری برنگردند.تصور کن دروازه‌ای که بی‌موقع باز و بسته می‌شود چه مشکلاتی به‌وجود می‌آورد، اسفنکتر هم همین‌طور است. اگر این ماهیچه در عملکرد خود دچار مشکل شده و اشتباهی باز یا بسته شود، غذا و اسید معده به داخل مری برمی‌گردند. این اتفاق، مشکلی به‌وجود می‌آورد که به آن ریفلاکس معده می‌گویند. بیماری ریفلاکس معده مُسری نیست، یعنی مانند سرماخوردگی از شخصی به شخص دیگر سرایت نمی‌کند. شاید اسم بیماری ریفلاکس معده اولش به نظرت کمی عجیب و غریب برسد. اما در واقع ریفلاکس معده بیماری شایعی است که بیشتر ما حداقل یک بار به آن دچار شده ایم. اگر ماهیچه اسفنکتر که به مِری و معده وصل است نتواند کارش را درست انجام دهد، ممکن است باعث برگشتن غذا و اسید معده به داخل مری شود. این مشکل باعث ایجاد بیماری ریفلاکس معده خواهد شد.

رفلاکس معده ،رفلاکس معده در نوزادان ، رفلاکس معده در بارداری ، رفلاکس معده در کودکان ، رفلاکس معده چیست

علائم رفلاکس معده

سوزش سر دل که شایع‌ترین علامت ریفلاکس معده است. احساس سوزش می‌تواند از قفسه سینه شخص شروع شده و به گلو و گردن او برسد و معمولاً به همراه حس یک مزه ترش اسیدی یا تلخ در دهان است. خس‌خس سینه و سرفه. این اتفاق وقتی می‌افتد که اسید معده به داخل گلو برگشته و از آن‌جا به داخل نای‌ و ریه‌ بریزد. در چنین حالتی قفسه سینه درد گرفته و ممکن است قورت دادن غذا برای شخص سخت و حتی دردناک شود. باد گلو یا آروغ زدن. باد گلو باعث خروج اسید و گاز معده می‌شود و اگر زیاد اتفاق بیفتد، می‌تواند یکی از نشانه‌های بیماری ریفلاکس معده باشد.این ناراحتی‌ها ممکن است تا 2 ساعت طول بکشند. دراز کشیدن بعد ازغذا، پوشیدن لباس‌هایی با کمر تنگ و یا حتی خم شدن می‌تواند باعث بدتر شدن علائم بیماری بشود.

رفلاکس معده ،رفلاکس معده در نوزادان ، رفلاکس معده در بارداری ، رفلاکس معده در کودکان ، رفلاکس معده چیست

عوامل تشدید کننده رفلاکس معده

غذاهای ادویه دار

شکلات

غذاهای چرب و سرخ شده

نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل نوشابه و قهوه

محصولات گوجه‌ فرنگی مثل سس یا رب گوجه فرنگی

سرکه و خردل

مرکبات و آب میوه‌های آن‌ها

رفلاکس معده ،رفلاکس معده در نوزادان ، رفلاکس معده در بارداری ، رفلاکس معده در کودکان ، رفلاکس معده چیست

درمان رفلاکس معده

برای درمان این بیماری، پزشک دستورالعمل‌هایی در مورد تغییر رژیم و عادت‌های غذایی و استفاده از دارو به تو و پدر و مادرت خواهد داد. داروهایی به اسم آنتی‌اسیدها می‌توانند برای درمان ریفلاکس معده مفید باشند. کار آن‌ها این است که مقدار اسید معده را کاهش می‌دهند. اما این داروها را فقط برای مدت کوتاهی باید استفاده کرد، زیرا دارای اثرات جانبی هستند (یعنی ممکن است به بدن آسیب برسانند) و به مدت طولانی هم نمی‌توانند مشکل را تحت کنترل داشته باشند.برای مشکلات طولانی‌مدت، احتمالاً دکتر داروهای دیگری تجویز می‌کند که بعضی از آن‌ها اسید معده را کاهش می‌دهند و بعضی دیگر باعث تقویت ماهیچه‌های اسفنکتر شده و کمک می‌کنند که معده زودتر خالی شود. اگر هیچ‌کدام از این داروها موثر نبود، ممکن است بیمار برای درمان ریفلاکس معده به عمل جراحی نیاز داشته باشد، اما این کار همیشه هم لازم نیست.

رفلاکس معده ،رفلاکس معده در نوزادان ، رفلاکس معده در بارداری ، رفلاکس معده در کودکان ، رفلاکس معده چیست

پیشگیری از رفلاکس معده

اگر دچار بیماری ریفلاکس معده هستی، توصیه‌های زیر می‌تواند در کاهش علائم یا جلوگیری از آن‌ها به تو کمک کند: از غذاهایی که ممکن است برایت مشکل ایجاد کند، دوری کن. سعی کن تعداد وعده‌های غذاییت را بیشتر کنی و در عوض، در هر وعده کمتر غذا بخوری. درست قبل از رفتن به رختخواب غذا نخور. فاصله بین غذا خوردن و خوابیدن (یا دراز کشیدن) باید حدود 2 تا 3 ساعت باشد. موقع خوابیدن باید سرت کمی بالاتر از بدنت قرار بگیرد. استفاده از بالش شیب‌دار هم ایده خوبی است. لباس‌هایی که کمر تنگ دارند، نپوش. کمربندت را هم لازم نیست خیلی محکم ببندی. از دستورالعمل‌ها و توصیه‌های پزشکت با دقت پیروی کن. گاهی اوقات کم کردن وزن برای درمان ریفلاکس معده موثر است. اما به یاد داشته باش که هیچ‌وقت بدون مشورت با پزشک، یک رژیم غذایی را شروع نکنی. یک ایده جالب در این زمینه وجود دارد. تو می‌توانی یک دفترچه برای یادداشت علائم بیماریت داشته باشی و هر روز این علائم را یادداشت کنی تا ببینی که آیا از یک الگوی خاص پیروی می‌کند یا نه. آیا بعد از خوردن یک غذای خاص یا انجام یک فعالیت مشخص دچار علائم بیماری می‌شوی؟ اگر این‌طور باشد، به راحتی می‌توانی بفهمی که کدام غذاها و فعالیت‌ها مناسب تو هستند و کدام‌ها نیستند.اگر این توصیه‌ها را اجرا کنی، به زودی می‌توانی با بیماری آزاردهنده ریفلاکس معده خداحافظی کنی!

رفلاکس معده در نوزادان

رفلاکس معده در نوزادان، به دلیل کامل نشدن رشد دریچه معده به مری اتفاق می افتد. این دریچه بافتی شبیه مری اما دولایه دارد که وارد معده می شود و هنگام استراحت مانند دریچه ای در برابر انحناء معده از ورود مواد غذایی به مری جلوگیری می کند. مشخص کنید که فرزندتان رفلاکس دارد یا نه، برخی از نشانه های رفلاکس معده عبارتند از: – تحریک پذیری و درد، بعضی مواقع کودک ناگهان در هنگام خواب جیغ می کشد. مداوم یا ناگهانی گریه می کند یا علائمی مثل درد دارد. ممکن است نتوانید کودک را در این حال آرام کنید، مخصوصا وقتی که به یک طرف لم داده اند. – سرفه های شبانه و نیز در موارد شدید رفلاکس معده، در صورتی که محتویات معده وارد مسیر تنفسی شوند می تواند باعث آپنه و مشکلات تنفسی، مانند آسم، برونشیت و ذات الریه شود. – احساس بوی اسید یا ترشیدگی در پوشک بچه که با مدفوع شل همراه است. حرکات روده می تواند بسیار زیاد باشد و یا بچه ها یبوست می گیرند. – عادات بد خوابیدن، که معمولا با به شکل طاق در آوردن گردنشان در طول یا بعد از غذاخوردن شروع می شود. – بچه ها در بدنشان گاز زیادی دارند وبرایشان سخت است که بعد از خوردن غذا آروغ بزنند. – ترش کردن بیش از حد شیر (پنیر کردن شیر) و استفراغ – نپذیرفتن غذا و یا خوردن بیش از حد برای آرامش – آروغ یا سکسکه متوالی – آبریزش کم یا شدید بینی – مشکلات بلعیدن و عق زدن – عفونت مکرر گوش و احتقان سینوس – بوی بد دهان/ بوی اسیدی

رفلاکس معده در بارداری

این سوزش که از پایین سینه تا پایین گلو است به دلیل افزایش هورمون پروژسترون در دوران بارداری، که به شل شدن ماهیچه‌های رحم کمک می‌کند، است. این شل شدن باعث ترشح اسید معده و احساس سوزش می‌شود.غذاهای تند یا حتی غذاهای اسیدی (گوجه فرنگی و مرکبات) می‌توانند این ناراحتی را تشدید کنند. اگر نشانه‌های رفلکس اسید را مشاهده کردید، از خوردن این غذاها خودداری کنید.گاهی عمودی ایستادن، به شما کمک می‌کند. زمانی که شما دراز می‌کشید، اسید می‌تواند آزادانه به سمت مری شما حرکت کند. بنابراین اگر می‌خواهید بخوابید، زیر سر خود چند بالش قرار دهید یا سعی کنید روی صندلی دراز بکشید.بسیاری از زنان برای درمان رفلکس اسید، از قرص‌های عصاره عنبه مصرف می‌کنند.در زمان بیماری، هیچ چیز بهتر از سوپ مرغ با زنجبیل نیست. اما چرا؟ زنجبیل اسید را جذب می‌کند، ضد التهاب و ضد درد نیز است. این ماده سال‌ها است برای درمان حالت تهوع، استفراغ و اسهال به کار می‌رود.نه تنها این ماده می‌تواند درد ناشی از آفتاب سوختگی را آرام کند بلکه درد رفلکس اسید را نیز درمان می‌کند.شما می‌توانید از داروهای ضد اسید معده نیز استفاده کنید، البته بهتر است قبل از مصرف، با پزشک خود مشورت کنید.

رفلاکس معده در کودکان

رفلاکس گاه به گاه معده در کودکان و نوجوانان در سنین ۲ تا ۱۹ سالگی شایع است و همیشه به این معنی نیست که بیماری رفلاکس معده به مری وجود دارد. تا ۲۵ درصد از کودکان و نوجوانان دارای علائم بیماری رفلاکس معده می‌باشند. هر کودک ممکن است علائم متفاوتی داشته باشد. علائم شایع بیماری رفلاکس معده عبارتند از:

آروغ زدن

بی‌اشتهایی

درد شکم

ایرادگیری در هنگام وعده‌های غذایی

استفراغ کردن بطور مکرر

سکسکه

عق زدن

احساس خفگی

سرفه کردن به دفعات

سرفه‌های ناگهانی در شب

کمک به یک کودک یا نوجوان برای تغییر در شیوه زندگی می‌تواند علائم بیماری رفلاکس معده را کاهش دهد. کودک باید: در صورت لزوم وزن خود را کاهش دهد. وعده‌های غذایی کوچک‌تر مصرف کند. از غذاهای پرچرب استفاده کند. لباس‌های گشاد در اطراف شکم بپوشد. لباس‌های تنگ می‌توانند ناحیه اطراف معده را فشرده کرده و اسید را به مری هدایت کند. به مدت سه ساعت پس از وعده‌های غذایی در حالت عمودی بماند و در هنگام نشستن از خم شدن یا دولا شدن پرهیز کند. بدنش در هنگام خواب کمی زاویه داشته باشد. موقعیت سر کودک باید با قرار گرفتن بلوک‌هایی در زیر تخت ۱۵ تا۲۰سانتی‌متر بالاتر قرار بگیرد. استفاده از بالش کمکی نمی‌کند.

رفلاکس معده چیست

اگر شما دائما احساس سوزش در قفسه سینه و گلوی خود دارید، احتمالا به رفلاکس معده دچار شده‌اید. عارضه‌ای که در اصطلاح عامیانه به “ترش کردن” معروف است. رفلاکس معده‌ای – مروی (بازگشت محتویات داخل معده به مری) یا ریفلاکس گاستروازوفاژیال به معنی آسیب‌های موکوزی و نشانه‌های مزمن در اثر بازگشت غیر عادی محتویات و اسید معده به مری است. یکی از نشانه‌های متداول ریفلاکس معده‌ای – مروی، سوزش شکم (Heartburn) است. یک پنجم ایرانی‌ها (به خصوص تهرانی‌ها) مبتلا به ریفلاکس معده هستند، یعنی حداقل هفته‌ای یک یا دوبار ترش می‌کنند.

رفلاکس معده و تنگی نفس

سید محمود اسحاق حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد دلایلی تنگی نفس اظهار داشت: در قدیم بیماری‌های قلبی را به عنوان عامل اصلی تنگی نفس می‌شناختند اما امروزه تنگی نفس به عوامل دیگری مانند بیماری‌های گوارشی، ریوی نیز مرتبط است. وی اختلالات اسکلتی را در تنگی نفس دخیل دانست و افزود: حتی ممکن است شکل نامناسب قفسه سینه که ناشی از ضربه ایجاد می‌شود یا به صورت مادرزادی وجود داشته است در تنگی نفس مؤثر باشد. عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران تصریح کرد: همچنین بیماری‌های گوارشی مانند رفلاکس سبب تنگی نفس و سرفه خشک می‌شود چون عوارض رفلاکس به ریه هم صدمه می‌زند و با تشخیص زود هنگام رفلاکس و درمان آن باید جلوی این صدمه را گرفت چرا که در نهایت منجر به تنگی نفس هم می‌شود. اسحاق حسینی یکی از مشکلات عمده‌ای را که منجر به تنگی نفس می‌شود مصرف بی‌رویه دارو عنوان کرد و افزود: بسیاری از افراد برای هر بیماری بدون مراجعه به پزشک خوددرمانی می‌کنند یا هستند افرادی که بیش از تجویز پزشک روند مصرف دارو را همچنان ادامه می‌دهند که این امر تنگی نفس را برای آنها به دنبال دارد.

رفلاکس معده و سرفه

به گزارش سایت جسارت شاید برایتان جالب باشد که اعصاب تحتانی مری که توسط اسید معده تحریک میگردند ایجاد درد یا سرفه و برخی اوقات باعث حملات آسم میگردند.

قرص رفلاکس معده

آنتی اسیدها: برای درمان رفلاکس گاه به گاه می توان از آنتی اسیدهای مایع که سریع هم اثر می کنند استفاده کرد، این داروها همانطور که از نامشان پیداست اسید معده را خنثی میکنند و باعث آسودگی موقت می شوند. البته موقع استفاده از آنها حتما به دستورالعملشان توجه کنید چراکه استفاده بیش از حد از آنها می تواند باعث خطرات جدی شود.

مسدود کننده های H2: این داروها میزان تولید اسید معده را کاهش میدهند و درصورتیکه نیم ساعت قبل از صرف غذا میل شود می تواند کمک موثری در جلوگیری از رفلاکس باشد.

مسدود کننده های اسید(مهارکننده های پروتون پمپ): این نوع داروها هم کارشان کاهش تولید اسید است با این تفاوت که تاثیرشان بیشتر از از مسدودکننده های H2 میباشد.

درمان خانگی رفلاکس معده

می توان از بعضی از انواع داروهای گیاهی برای درمان ریفلاکس معده به مری استفاده نمود. این داروها شامل بابونه، شیرین بیان، نارون لغزنده و گل ختمی می شود. داروهای گیاهی ممکن است عوارض جدی داشته و باعث عوارض جانبی شد، پس قبل از مصرف آنها با پزشکتان مشورت نمایید.

عسل و رفلاکس معده

مری لوله ای است بین معده و گلو و هنگامی که عضله تنگ کننده (اسفنگتر) بین مری و معده بسته نمی شود، اسید معده از معده به مری وارد می شود. توصیه می شود تا افراد مبتلا به رفلاکس قبل از خوردن هر وعده غذایی، یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی مصرف کنند. می توانید عسل را با مقداری نان مصرف کنید، اما حدود 20 دقیقه پس از آن از مصرف مایعات و آب خودداری کنید، زیرا کارایی عسل را برای بهبود ریفلاکس کاهش می دهد، زیرا آب سبب رقیق شدن عسل و کم شدن کارایی آن می شود.مصرف عسل، سبب تحریک این اسفنگتر شده و رشد مجدد این اسفنگتر را سبب می شود. در نتیجه با مصرف مداوم عسل این تحریک مدام صورت گرفته و سبب کاهش احتمال برگشت محتویات مری به معده می شود. علاوه بر این عسل خاصیت ضد میکروبی دارد و میکروب های مضر معده را از بین می برد.

بیشتر بخوانید : سرطان معده پیشرفته ♥ فلج معده یا گاستروپارز ♥ میکروب معده+درمان گیاهی ♥ زخم معده و اثنی عشر ♥ ورم معده و کاهش وزن  ♥ ترش کردن معده چیست