خواص زالزالک وحشی و قرمز و کوهی در بارداری چیست

در این مطلب از سایت جسارت به توضیح خواص زالزالک می پردازیم.امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.زالزالک را هم می شناسیم آیا خواصش را هم می شناسید؟؟ ( کویج ) ( Crataegus aronia ) ؛ میوه ای به اندازه کوچک و  پاییزی به رنگ قرمز ، زرد و نارنجی و بعضاً سیاه با هسته اى سخت می باشد.

زالزالک ، خواص زالزالک قرمز , زالزالک وحشی

( کویج ) ؛ اصولا درختچه ای تیغ دار از تیره گل سرخیان ( یا سیبى ها ) با میوه ای خوراکی که بیشتر به شکل درختچه است و داراى شاخه هاى خاردار و شکوفه هاى پرپر زیبا به رنگ سفید یا صورتی و معطر می باشد.به یاد داشته باشید که درختچه آن در دامنه کوهها و اراضی جنگلی آفتابی در سرتاسر جهان می روید و تکثیر آن از طریق تخم و تهیه نهال انجام می گردد.اصولا زالزالک در ایران از جمله در بلندی‌های استان های چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد می‌روید.

زالزالک ، خواص زالزالک قرمز , زالزالک وحشی

زالزالک وحشی

( کویج ) ؛ داراى مواد معدنى گوناگون، ویتامین ها، مقدار زیادى تانن و کلسیم ، ترشى آلى ، پکتین ، مازو ، اسید تارتریک ، اسید مالیک ، روغن چرب، قندهاى گلوکز، فروکتوز می باشد.بهتر است بدانید که بسیار قابض و در درمان اسهال خونی مؤثر می باشد. زالزالک براى تقویت قلب و معده بسیار توصیه شده است.جالب است بدانید که برای معالجه بیماران مبتلا به فعالیت نامنظم قلب کاربرد دارد.زالزالک میوه ای است که در مواقع کم خونى و سل اثر خوبی دارد.خاطر نشان می کنیم که برای روماتیسم و مبتلایان به ورم روده مفید می باشد.

زالزالک ، خواص زالزالک قرمز , زالزالک وحشی

زالزالک چیست

این میوه دارای خواص زیاد کننده اشتها می باشد. برای درمان قطره قطره آمدن ادرار توصیه شده است.اصولا شربت آن همراه با شکر سرخ ، براى رفع سردرد شدید مفید می باشد.بهتر است بدانید که گل آن ، ضد تشنج بوده و حرکات نامنظم قلب را تنظیم مى کند. داروى مفید و خاصى بر ضد تپش قلب و ضربان شدید آن می باشد.زالزالک گیاهی از خانواده رز است که سرشار از ویتامین‌های گروه B و ویتامین C می‌باشد و یکی از گیاهان دارویی بسیار قدیمی در اروپا است. گل، برگ و میوه زالزالک همگی مصارف درمانی دارند. مواد شیمیایی موثر موجود در آن عبارت‌اند: از فلاوونوئیدها، آنتوسیانیدین‌ها، پروآنتوسیانیدین‌ها و … که همگی از آنتی‌اکسیدان‌های بسیار موثر و قوی می‌باشند که حساسیت رگ‌های خونی را کاهش می‌دهند و از آسیب عوامل مخرب ایجادکننده اکسیداسیون (مانند آلودگی‌ها، دود سیگار، مواد شیمیایی موجود در غذاها و…) در رگ‌ها جلوگیری می‌کنند. در نتیجه فعالیت این آنتی‌اکسیدان‌ها، گرفتگی عروق کاهش می‌یابد و غذا رسانی به سلول‌های قلبی تسهیل می‌شود، در نتیجه منجر به بهبود جریان خون قلبی و نهایتاً بهتر شدن عملکرد ماهیچه‌های قلب می‌گردد که خستگی را کاهش می‌دهد و بسیاری از دردهای آنژینی را تسکین می‌بخشد.

زالزالک ، خواص زالزالک قرمز , زالزالک وحشی

زالزالک گیاهی است از تیرهٔ گل سرخیان که بیشتر به شکل درختچه است و دارای شاخه های خاردار و گل های سفید، معطر و میوه های زرد و نارنجی است. میوهٔ آن خوراکی است و در اکثر نواحی معتدل می روید. درخت زالزالک به صورت خودرو در گرگان، اراک، کلاردشت، ارومیه، بروجرد، کوهستان های البرز و حتی ناحیهٔ پس قلعهٔ شمال تهران وجود دارد و همچنین در شمال ایران، گونه های وحشی آن به شکل خودرو در جنگل ها می روید و آن را (ویلک) می نامند. تکثیر آن از طریق تخم و تهیهٔ نهال انجام می پذیرد و در بهار، شکوفه های پرپر صورتی رنگ زیبائی دارد. میوه ای است کوچک حاوی هسته هائی سخت.

خواص زالزالک

میوهٔ زالزالک بسیار قابض است لذا می توان آن را در موارد اسهال و اسهال خونی خورد، زیرا مقدار زیادی تانن دارد. دارای کلسیم و مقداری ترشی آلی و پکتین است. برای تقویت قلب و معده بسیار توصیه شده است. در مواقع کم خونی و سل نیز اثر نیکو دارد.زالزالک از مازو، اسید تارتریک و اسید مالیک برخوردار است. مسلولین و مبتلایان به کم خونی می توانند از آن بهره مند شوند. همین طور است دربارهٔ روماتیسمی ها و مبتلایان به ورم روده. میوهٔ تازهٔ آن دارای روغن چرب و قندهای گلوکز، فروکتوز و مواد معدنی گوناگون و نیز ویتامین C است. در هستهٔ این میوه، مادهٔ آمیگدالین هست که اثر سمی دارد و باید از خوردن آن اجتناب کرد. گل زالزالک اندکی معطر است و قبل از آنکه غنچه اش کاملاً باز شود، برای مصرف داروسازی آن را می چینند. این گل ضد تشنج بوده و حرکات نامنظم قلب را تنظیم می کند. داروی مفید و خاصی برای تپش قلب و ضربان شدید آن است ، اشتها را زیاد می کند. برای مداوای قطره قطره آمدن ادرار توصیه شده است. نوشیدن شربت میوهٔ یاد شده با شکر سرخ برای رفع سردرد شدید فایده دارد.

زالزالک