گرمابه پهنه سمنان، گرمابه پهنه کجاست، گرمابه پهنه در سمنان،آدرس گرمابه پهنه
یکی از بناهای تاریخی سمنان گرمابه پهنه است. بهتر است بدانید که گرمابه پهنه یا گرمابه حضرت یکی از بناهای تاریخی سمنان است که نزدیک به 600 سال از تاریخ بنای اولیه آن میگذرد. منطقه سمنان، محمد حسن خان صنیعالدوله از مورخان دوره قاجاریه از این حمام دیدن کرده و متن کتیبه سر در حمام را در کتاب « مطلع الشمس» آورده است، در واقع به استناد این کتیبه، حمام مورد بحث در ماه شوال سال 856 ه.ق در عهد سلطنت میرزا ابوالقاسم بابرخان، پادشاه دوره تیموریان و به فرمان وزیرش خواجه غیاثالدین محمد بن خواجه تاجالدین بهرام سمنانی بنا شده است.
لازم به ذکر است که در طی سالها این بنا بارها مورد تعمیر و مرمت قرار گرفته تا اینکه نهایتأ در سال 1355 طی شماره 1022 در فهرست آثار ملی قرار گرفت.البته حمام پهنه به مساحت تقریبی 1000 متر مربع در شمال غربی تکیه پهنه ساخته و دو در ورودی آن برای ورود آقایان و خانم ها پیش بینی گردیده است. بدنیست بدانید که در مردانه که دارای دو صفه می باشد از سه طرف دارای کاشیکاری است در بالای در کتیبهای از کاشی به رنگ سفید بر زمینه لاجوردی وجود دارد و در بالای آن علامت شیر و خورشید با کاشیهای زرد رنگ در دولچک و به صورت یک نیم دایره قرار دارد.
در ویترینها اشیاء دوران اسلامی شامل ظروف لعابدار و دیگر ظروف مربوط به تپههای تاریخی استان سمنان مشاهده میشود.البته در بخش مردم شناسی موزه گرمابه پهنه که در انتهای موزه و در یک هشتی واقع شده است، بهت است بدانید که اشیاء مختلف مردم شناسی از جمله زینت آلات سنتی زنان عشایر استان سمنان قرار دارد
لازم به ذکر است که در ویترین دیگر ابزار و وسایل اعتقادی و پیشگویی مثل رمل مهرههای شانس و…مشاهده شده است، البته در ویترین انتهایی ابزار و آلات استعمال دخانیات مثل چپق، دسته چپق، سرچپق کیسه توتون و … مشاهده می گردد.
جالب است بدانید که بیشتر بازدیدکنندگان کسانی هستند که در ادامه راسته بازار اصلی شهر به سردر موزه رسیدند و اصلیترین مخاطبان موزه سمنان دانشجویان رشتههای مختلف در سطح استان و کشور هستند که برای تکمیل پروژههای تحصیلی به مکان موزه مراجعه می نمایند. ساعت کار موزه سمنان در فصول بهار و تابستان از 9 صبح الی 13 و 16 بعد ازظهر الی 19 می باشد. از این مکان زیبا و دیدنی در سمنان دیدن فرمایید.
مطالب مرتبط: